Overlæs

Pas på med overlæs

Det kan være meget farligt at køre med overlæs på traileren og så er det også ulovligt. Ikke nok med at der kan ske skader på bil og trailer, så kan det også komme til at gøre gevaldigt ondt på pengepungen – det er nemlig alt andet en gratis at køre med overlæs på traileren, når du bliver vinket ind til siden af politiet.

Bliver du stoppet med overlæs på traileren kan du næsten være sikker på at få en bøde og ikke nok med det kan det også resultere i en betinget frakendelse af kørekortet, hvis du er til fare for den øvrige trafik. 

Hvor meget må du køre med?

Hvor meget du kan læsse på ladet, afhænger selvfølgelig af hvad du skal transportere og hvor høj totalvægt din trailer er godkendt til- og indregistreret med.

Du vil med stor sandsynlighed opleve at der er plads til en hel del mere på ladet, end traileren kan holde til. Fliser fylder fx ikke meget, men til gengæld vejer de en hel del. En 50x50 flise kan fx snildt veje 35 kg, ligesom der ikke skal meget mere end 40 skovlfulde tørt grus til at ramme en vægt på 325 kg. 

Hvad koster det at køre med overlæs?

Bødesatsen for at køre med overlæs er 75 kr. pr. procent overvægt til føreren og/eller 150 kr. pr. procent overvægt til brugeren/ejeren.

Politiet vil runde bøden op til nærmeste beløb deleligt med 500 kr.

Bliver du stoppet med overlæs gentagne gange bliver bøden forhøjet med 300 kr. pr fortilfælde inden oprunding til nærmeste beløb deleligt med 500 kr. – læs mere her 

Hvis du fx fylder 300 kg (ca. 8 fliser 50x50) for meget i din trailer med en totalvægt på 500 kg, koster det dig en bøde på 4500 kr. da du har kørt med 60% overlæs.  

loader
Indlæser...